Mjällby tappar Marko Johansson som återvänder till Malmö FF. Foto: Bildbyrån

Förstamålvakten lämnar Mjällby – återvänder till MFF

Uppdaterad
Publicerad

En poäng på fyra matcher för ett formsvagt Mjällby.

Och nu kommer nästa smäll: Förstamålvakten Marko Johansson lämnar och återvänder till Malmö FF.

– Han visade tydligt att han ville tillbaka till Malmö, säger sportchef Hasse Larsson till BLT.

Efter tre raka förluster såg det under måndagen ut att bli tre poäng för Mjällby hemma mot ett ännu formsvagare Kalmar. Men två sena mål från smålänningarna gjorde att mötet slutade 2-2.

Under tisdagen kom sedan nästa tunga smäll för MAIF.

Målvakten Marko Johansson, som varit på lån från Malmö FF och som vaktat kassen i åtta av elva omgångar i allsvenskan så här långt för klubben, lämnar och återvänder till skånelaget.

– Vi kunde ha satt emot, men han visade tydligt att han vill tillbaka till Malmö. Vill han inte själv spela i Mjällby så vill inte vi heller. Vi vill bara ha spelare i Mjällby AIF som vill spela här, säger Mjällbys sportchef Hasse Larsson till BLT.

Hasse Larsson bekräftar för tidningen att Johansson lämnar direkt och inte längre är tillgänglig för MAIF. Nästa match för Mjällby är mot serieledande Norrköping på måndag. Han säger också att klubben ska ha ett möte under torsdagen och reda ut målvaktssituationen.

SVT Sport har sökt huvudtränare Marcus Lantz.

KLIPP: Mjällby tappade segern i slutminuten mot Kalmar (27 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.