Foto: TT Nyhetsbyrån

Fortfarande ingen Martens i träning

Uppdaterad
Publicerad

Nederländska stjärnan Lieke Martens har problem med en tå. Och på den sista träningen inför matchen mot Sverige stod hon utanför igen.

– Hon kör egen individuell träning i dag också, för att begränsa belastningen, säger presschefen Anja van Ginhoven till SVT Sport. 

Det har varit en följetong med Martens tå. Hon fick problem i samband med Champions League-finalen – något som förvärrades mot Japan i VM. Sedan har det varit en kamp för att få den hundraprocentig. Under tiden har Martens spelat.

– Coachen sa att det var 50-50 innan matchen mot Italien, sade van Ginhoven till SVT i går då hon också stod utanför träning:

– Men de som spelade mot Italien i VM-kvarten hade återhämtning, så hon var inte ensam om att sitta på testcykel.

I dag var det däremot matchförberedande träning inför VM-semifinalen mot Sverige – och 26-åringen var återigen inte på planen.

Kommer hon att kunna spela i morgon?

– Vårt medicinska team jobbar hårt för att få henne i speldugligt skick och tar situationen dag för dag. I morgon ser du svaret på om hennes namn är i laguppställningen eller inte, säger van Ginhoven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.