Foto: Bildbyrån

Utredningen mot polisbanderollerna fortgår

Publicerad

I matchen mellan AIK och Örebro höll hemmasupportrar upp banderoller där man hängde ut poliserna som sköt Eric Thorell. Banderollerna polisanmäldes och utredningen fortgår.

Tomas Ivering, kriminalkommissarie vid idrottsrelaterad brottslighet, är förundersökningsledare.
– Det jag kan säga är att undersökningen drivs och är aktiv. Så länge den fortgår är utredningsläget gott, säger han.

Vilka utredningsåtgärder har ni vidtagit?
– Jag kan tyvärr inte gå in på det. Det blir jättetokigt om jag gör det i det här läget. Just nu inhämtar vi information och gör ständiga bedömningar. Vi kör det här i botten och utredningsläget är gott.

Det var i den andra halvleken mellan AIK och Örebro som hemmasupportrarna höll upp banderoller som riktades mot poliserna som sköt förståndshandikappade Eric Thorell.

AIK:s klubbchef och vd Jens T Andersson tog direkt avstånd från banderollerna.
– Vår supporterdialog har historiskt gett oss mycket positiva delar. Nu tycker vi att vi har tagit ett steg tillbaka i den utvecklingen. Det återstår att se hur vi går vidare med det, sa klubbdirektör Jens T Andersson till SVT Sport.

Även Svensk elitfotbolls ordförande Mats Enquist reagerade.
På Twitter skrev han:
”Banderollerna på Norra Stå i går var långt över gränsen... LÅNGT!!! De har polisanmälts. Men vi är också djupt oroade över varför det urartat, radikaliserats och polariserats på detta vis. Den förtroendekris som råder måste vändas, annars är vi alla förlorare...”.

SVT Sport har sökt åklagare Anders Tordai.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer