Förvirrat kring ingripanden mot pyroteknik inför heta derbyt

Uppdaterad
Publicerad

AIK menar att man uppmanats att aktivt ingripa mot pyroteknik på läktaren. Det är en åtgärd som medför omotiverad stora risker, menar klubben.

-Det kommer vi inte kunna göra för att det inte är proportionenligt med den ordningsstörning som är, säger Fredrik Söderberg, vice klubbdirektör AIK.

Även Djurgården har tidigare, i samband med en intervju med Dagens Nyheter, också förklarat att man uppmanats att ingripa på läktaren mot bengalbrännare. Men det hela rör sig om ett missförstånd, enligt stockholmspolisens pressekreterare Ola Östling. Han menar att beskeden som bland annat AIK fått inte uppmanar till insatser med vakter på läktaren. Rättsavdelnings skrivelse till klubben konstaterar bara att en sådan insats inte hade varit möjlig att genomföra utan omotiverat stor risktagning för tumult och personskador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.