Manchester City's Georgia Stanway under en Champions League-match mot Göteborg. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Coronautbrott i engelska ligan – efter spelarnas otillåtna semester

Uppdaterad
Publicerad

Två av lördagens matcher i engelska Women’s Super League ställs in på grund av covid-19.

Detta sedan man upptäckt fyra fall av smitta i Manchester City och ett i Arsenal.

I båda fallen ska anledningen vara att spelarna i fråga har åkt på semester till Dubai.

Både Arsenals match mot Aston Villa på lördag och Manchester Citys möte med West Ham samma dag har ställts in med anledning av coronautbrottet.

Arsenal skriver på sin hemsida att flera spelare just nu självisolerar efter att ha umgåtts med en spelare som testats positivt för covid-19 Manchester City bekräftar på sin hemsida att det i deras fall handlar om fyra positiva fall.

Enligt engelska The Guardian åkte tre Arsenal-spelare, utan klubbens tillåtelse, på semester till Dubai. Det är en av de tre spelarna som nu har testats positivt för viruset och tidningen skriver att flera lagkamrater har reagerat kraftigt på detta. En av spelarna har dessutom lagt ut bilder på Instagram där hon är på stranden med ett glas i handen. Hon förklarade senare resan med att hon hade åkt dit för att träffa sin agent.

Även i Manchester Citys fall handlar det om fyra spelare som har semestrat i Dubai, dessa ska dock ha informerat klubben om sina planer.

Några nya datum för matcherna har inte annonserats.

KLIPP: Sofia Jakobsson målskytt i derbyt (6 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.