Janne Andersson och Sverige föll tungt i Georgien. Foto: Bildbyrån

Janne Andersson: ”Riktigt tung förlust”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll mycket oväntat i VM-kvalmatchen borta mot Georgien.

– Det är en riktigt, riktigt tung förlust, summerar svenske förbundskaptenen Janne Andersson efter 0-2 i Batumi.

Sverige hade ett gyllene läge att sätta sig i en väldigt bra position för att nå VM i Qatar. Men istället blev det en fiaskobetonad insats av de blågula, som blev nollat av Georgien. Rankat 93:a i världen.

Sverige hade chanserna, men det var Georgien och Chvitja Kvaratschelia som gjorde målen och sänkte Sverige.

Herrlandslaget i fotboll

– Det är en oerhört tung förlust såklart. Och det är klart att vi ska göra mål på våra chanser. Jag kan inte klandra killarna i sig, men det är klart att vi ska göra första målet. Och vi ska inte gå härifrån utan att göra mål, säger Janne Andersson till C More efter matchen.

– Vi gör det inte tillräckligt bra och därför vinner vi inte den här matchen, eller tar poäng. Vi skapar tillräckligt mycket för att ta ledningen i den här matchen med både ett och två mål. Men vi kan konstatera att Georgien är ganska bra. Spanien avgjorde sin match här i slutsekunderna och Georgien är ett lag med individuell skicklighet, och i dag studsade det deras väg, fortsätter Andersson.

Spanien slog Grekland på bortaplan, vilket gör att Sverige måste vinna matchen mot de förstnämnda som spelas på söndag, 20.45, för att vinna gruppen.

FOTBOLL: Sveriges missade lägen mot Georgien (11 november 2021)

Världsmästerskapet Kvalet UEFA

Georgien logo

Georgien

2 - 0

Sverige logo

Sverige

Batumi Stadium, Batumi
Publik: 6800
Domare: Serdar Gözübüyük

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet