Foto: Bildbyrån

Svensk chockförlust mot Georgien

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll tungt i Batumi, Georgien.

Trots mängder med chanser så var det 93:e rankade Georgien som gick segrande ur striden i VM-kvalet. Chvitja Kvaratschelia blev stor hjälte med sina två mål i 2-0-segern.

– Det känns skit. Det är en match vi inte ska förlora. Vi har många målchanser innan de gör sitt första mål, säger en besviken Victor Lindelöf till C More.

Precis som mot Grekland blev det en tung bortaförlust för Sverige i VM-kvalet.

Hemmalaget Georgien stod emot den svenska offensiven innan man i den andra halvleken slog till två gånger om.

VM-kval fotboll

Kvaratschelia slog till med både 1-0 och 2-0 och blev stor matchhjälte.

Chanskavalkad

Georgien inledde matchen piggt och stod för det mesta av bollinnehavet.

Men det var Sverige som fick matchens första heta läge. Zlatan Ibrahimovic fick tag på en svag hemåtpass och serverade Emil Forsberg, vars avslut ledde till en retur som Alexander Isak sånär förvaltade, men Georgiens målvakt stod för en vass dubbelräddning.

Sverige fortsatte att skapa flera farligheter. Både Lindelöf och Isak var ytterst nära ett ledningsmål men målvakten Giorgi Loria höll tätt.

Men Georgien var inte heller ofarliga. Hemmalagets stora chans i den första halvleken kom i den 40:e matchminuten när Lobzhanidze avslutade från höger – ett skott som så när gick in vid Robin Olsens högra stolpe. 0-0 var resultatet i halvtid.

Kallduschen

I inledningen av andra fick ”Ibra” ett bra frisparksläge efter att Emil Forsberg fällts utanför straffområdet, men avslutet var alldeles för hårt och gick en bit utanför målramen. Georgien var rejält tillbakatryckta samtidigt som Sverige fortsatte att hitta ytor och lägen. Då hände det som inte fick hända.

Georgien lyfte in en frispark som ledde till något av ett flipperspel i straffområdet som slutade med att Chvitja Kvaratschelia tryckte in bollen i mål.

1-0 till hemmalaget.

Sverige inledde en kvitteringsjakt och flera offensiva spelare byttes in. Men det hjälpte föga.

Ett motlägg friställde 1-0-skytten Kvaratschelia som kyligt placerade in 2-0 bakom Olsen. Vilket också blev slutresultatet. Förlusten öppnar nu upp kampen om första platsen i gruppen.

– Jag fuckar upp vid det andra målet. Jag försöker chippa upp bollen, egentligen ska jag bara dra iväg den men jag kan inte göra något åt det nu, det är frustrerande, säger Lindelöf till C More efter matchen.

FOTBOLL: Sveriges missade lägen mot Georgien (11 november 2021)

Världsmästerskapet Kvalet UEFA

Georgien logo

Georgien

2 - 0

Sverige logo

Sverige

Batumi Stadium, Batumi
Publik: 6800
Domare: Serdar Gözübüyük

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet