Foto: TT/Bildbyrån

Bayern med sent kvitteringsmål – 20-åringen snuvad på hjälterollen

Uppdaterad
Publicerad

Salzburg såg ut att vinna över Bayern München hemma efter inhopparen Chukwubuike Adamus skrällmål.

Men i 90:e minuten lyckades Bayern München kvittera till 1-1, vilket blev matchens slutresultat.

Tungt för Salzburg inför returmötet på bortaplan.

Bayern München gästade Salzburg för det första mötet av två i åttondelsfinalen i Champions League.

Det började tungt för hemmalaget då forwarden Noah Okafor skadade sig efter bara nio minuter spelade. Okafor lämnade planen med höger lår omlindat och Salzburg tvingades till ett tidigt byte.

Drömbytet

In kom istället Chukwubuike Adamu – och det skulle visa sig vara ett drömbyte.

I mitten av första halvlek vann Salzburg boll på egen planhalva och kunde ställa om snabbt. En djupledsboll fram till Karim Adeyemi som sedan spelade in den framför mål. Bollen smet igenom och fram till Adamu som skruvade in den till höger om målvakten.

20-åringen gjorde därmed sitt första Champions league-mål någonsin. Det såg ut som att han skulle bli hjälte för sitt Salzburg.

Men i matchminut 90 kom Bayerns kvitteringsmål. Benjamin Pavard lyfte in bollen framför mål och Kingsley Coman satte fram vänsterfoten och snuvade Adamu på hjälterollen.

Matchen slutade 1-1 och nu väntar returmöte där det är fördel Bayern München då de har hemmaplan. Matchen kommer spelas 8 mars.

Liverpool vann på bortaplan

I kvällens andra Champions League-match tog Inter emot Liverpool. 0-0 efter en tuff och jämn första halvlek där båda lagen hade chanser. Den vassaste hade inter, som även började andra halvlek starkt.

Men det blev istället Liverpool som gjorde ledningsmålet. I 75 minuten gjorde Roberto Firmino ett noll genom en skarvnick på en hörna av Andrew Robertson.

Liverpool fick ny energi och bara minuter senare utökar de till 2-0 genom Mohamed Salah.

Inter lyckades inte reducera och Liverpool kunde vinna den första matchen och få med sig en fördel inför returmötet hemma på Anfield. Även den matchen spelas 8 mars.

MER FOTBOLL: Rekordintresse för Asllani: ”Vet vad som ligger på bordet”

UEFA Champions League

Red Bull Salzburg logo

Red Bull Salzburg

1 - 1

FC Bayern München logo

FC Bayern München

Red Bull Arena, Salzburg
Publik: 29520
Domare: Michael Oliver

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.