Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Youri Tielemans, Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne och Therese Strömberg. Foto: Bildbyrån/SVT

Fotbollsstudion om Belgiens VM-chanser: ”Börjar sjunga lite på sista versen”

Uppdaterad
Publicerad

Belgien har under en lång tid varit en av förhandsfavoriterna när fotbollsmästerskap närmat sig, och även i år finns det förhoppningar på laget.

Men den gyllene generation som Belgien har levt på senaste åren börjar bli gammal, och nu kanske det är sista chansen till att uppnå något stort i VM.

– De är snart förbi sina bästa dagar, säger fotbollskrönikören Therese Strömberg i Fotbollsstudion.

Belgien har en enorm spets i sin startelva, där Manchester Citys mittfältare Kevin De Bruyne sticker ut. Och stjärnan är någon som SVT Sports expert Daniel Nannskog rankar otroligt högt.

– För mig är han världens bästa mittfältare. Jag älskar oerhört mycket i hans spel. Han har allting. Det är en njutning att se honom i Manchester City, och det är en njutning att se honom i det belgiska landslaget, säger Nannskog om De Bruyne.

I City har De Bruyne en otroligt het Erling Braut Haaland att fördela bollen till i anfallsspelet, i landslaget finns det ingen som är riktigt lika het. Romelu Lukaku har länge varit anfallaren som varit med och skapat framåt för Belgien, men han kommer till VM med en stökig höst i ryggen. Och att han hittar tillbaka till den form han visat tidigare i karriären tror Therese Strömberg är viktigt för lagets offensiv.

– Han har ju en jobbig höst bakom sig med mycket skador. Han flyttade tillbaka till Inter på lån efter en ganska misslyckad sejour i Chelsea. Belgien hade behövt honom i absolut toppform i det här mästerskapet. För man ska inte glömma bort det med Belgien att den här enormt fina generationen de har, och har haft, börjar sjunga lite på sista versen. De är snart förbi sina bästa dagar. Och Lukaku är en som måste upp i sin bästa nivå om de ska ta sig långt.

Se hela del två av Fotbollsstudion VM-special:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.