Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör förbundskapten Peter Gerhardsson om Monica Jusu Bah. Foto: TT

Monica Jusu Bah efter landslagsuttagningen: ”Gick jättefort”

Uppdaterad
Publicerad

Peter Gerhardsson tog ut årets första landslagstrupp under tisdagen.

Ett av namnen? Monica Jusu Bah – som togs ut för första gången.

– Jag trodde inte det skulle gå så fort, säger hon till SVT Sport.

För drygt ett år sen gjorde Monica Jusu Bah comeback efter att ha varit korsbandsskadad och borta från fotbollen i 14 månader. Och i somras lämnade hon elitettan och Umeå IK för damallsvenska BK Häcken.

Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt – Jusu Bah är numera bofast i Häckens startelva och var en högst bidragande part i att man tog sig till Champions League-kvartsfinal.

När Peter Gerhardsson under tisdagen presenterade sin trupp till kommande Nations League-play off var hon det största utropstecknet.

– Om jag ska vara ärlig så trodde jag inte att det skulle gå så fort. Jag visste att det skulle ta tid och att jag successivt skulle behöva bygga upp mycket. Men det gick jättefort, säger hon till SVT Sport.

Var befann du dig när du fick beskedet?

– Jag var på gymmet efter att vi tränat. Vissa spelare och ledare såg truppsläppet och då kom de fram och berättade att jag skulle komma med. Jag blev hur glad som helst, alla var verkligen så glada och kramade om mig.

Jusu Bah är inte ensam spelare från BK Häcken i landslagstruppen – och redan i ungdomslandslagen drömde hon och Rosa Kafaji om att få spela med varandra.

– Vi har sagt att allt ligger i Guds händer och att Gud har planer för oss. När vi var små pratade vi om att vi en dag skulle spela tillsammans i landslaget, så hon var jätteglad för min skull och hypade mig.

Vad ska du göra av chansen du får?

– Jag ska verkligen njuta av chanserna jag får och ha kul. Och jag ska verkligen vara mig själv och göra det jag är bra på – och visa vad jag kan. Jag ska fortsätta vara tacksam, avslutar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.