Frankrike besegrade Belgien – gruppsegern säkrad

Frankrike är klart för kvartsfinal i fotbolls-EM.

Det efter att ha besegrat Belgien med 2-1.

Frankrike dominerade spelet och kunde ha vunnit med flera måls marginal men Belgien lyckades hålla nere resultatet.

Världstrean Frankrike rivstartade mot Belgien och kunde redan i sjätte minuten göra 1-0 genom Kadidiatou Diani som vid högra stolpen nickade in ett inlägg från Sakina Karchaoui.

Och fransyskorna forsatte att ösa på i den första halvleken, även om de tvingades till ett byte i 17:e när Marie-Antoinette Katoto utgick med skada. Flera målchanser som antingen blockerades av försvarare eller räddades av Nicky Evrard i målet skapades av Frankrike. Och då kom helt plötsligt 1-1 istället för 2-0.

I en snabb spelvändning skulle Tessa Wullaert hitta Janice Cayman som utan att tveka stänkte in kvitteringen i 36:e.

Snabbt svar från Frankrike

Någon förändring av matchbilden skulle det dock inte bli. Endast fem minuter senare skulle Griedge Mbock på ett inlägg nicka bollen stenhårt upp i nättaket, och Frankrike hade återtagit ledningen.

I andra halvlek drog Frankrike ned lite på tempot. Men stängde ändå ned Belgien effektivt och vann med 2-1. En seger som gör att laget säkrade förstaplatsen i gruppen, och möter nu tvåan i Sveriges grupp i kvartsfinal.