Foto: Bildbyrån

Franske målvakten skyddas efter supertavlan

Uppdaterad
Publicerad

Hugo Lloris jättetavla ändrar förutsättningarna helt i gruppen. Sverige är ny gruppetta, Frankrike ny grupptvåa. Nu gör den franske förbundskaptenen allt för att skydda sin målvakt.

– Det är sånt som händer en målvakt. Visst det leder till en förlust, men oavgjort hade inte heller varit perfekt, säger Deschamps på presskonferensen.

Han varnade för en svensk spelare i franska ligan inför matchen. Men för Didier Deschamps blev det värre än han anat.

Även den andra Toulouse-spelaren i Blågult, Ola Toivonen, gjorde mål – efter en tavla av Lloris.

– Klart han borde ha rensat, det vet han också. Men jag kan ju inte upprepa det flera gånger efteråt, säger Deschamps på följdfråga om hur han kunde försvara sin målvakt. 

Han fick se sitt lag ta ledningen med 1–0 efter ett kanonmål av Olivier Giroud.

– Efter att vi då gjort det här första målet hade vi tre försvarare på Berg, då öppnade det upp helt och hållet för Durmaz, säger han om 1–1-målet som blev 1–2-förlust trots att Frankrike dominerade slutkvarten fullständigt.

Och med en förlust i bagaget från Stockholm förändras förutsättningarna för de franska spelarna.

– Visst är de besvikna. Så är det alltid när man förlorar. Nu har vi fyra matcher kvar, tolv poäng kvar att spela om, säger han och inser att han nu även måste värja sig mot Nederländerna som kommer underifrån i tabellen.

– Även om det skulle bli oavgjort hade matchen den 31 augusti varit viktig. Nu blir den ännu viktigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.