Fredrik Reinfeldt kritiserar spanska förbundsbasen Luis Rubiales Foto: Bildbyrån

Fredrik Reinfeldt om skandalkyssen: ”Naturligtvis helt oacceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Luis Rubiales har kritiserats kraftigt efter ”skandalkyssen”.

Nu uttalar sig Svenska fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt.

– Det är naturligtvis helt oacceptabelt det som skedde, säger han på en pressträff enligt Expressen.

Spanien tog hem VM-guldet 2023, men det är något annat än framgången som snott rubrikerna i efterhand. Under firandet kysste förbundsordföranden Luis Rubiales stjärnspelaren Jennifer Hermoso på munnen. Nu kritiseras Rubiales av Fredrik Reinfeldt.

– Det här hör inte hemma i fotbollen 2023. Det är klart att jag är väldigt förvånad och förstår att tjejerna har känt sig obekväma med det som hände, säger den svenska förbundsordföranden enligt Expressen.

Hur ser du på kritiken mot att du och SvFF har varit långsamma med att visa ert stöd när spelare, klubbar och andra nationsförbund varit snabba?

– Jag tror inte att man ska se det på något annat sätt än att alla vi som har uttalat oss är överens och har sagt det som ska sägas.

Sverige ska möta just Spanien i Nations League senare i höst. Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar tycker att svenska landslaget borde bojkotta matchen om Rubiales sitter kvar. Reinfeldt håller inte med.

– Jag tolkar det som att Nooshi Dadgostar uttrycker respekt för tjejer som blir utsatta. Det tycker jag också att vi ska göra. Sedan tror jag inte på bojkott som instrument, säger han enligt tidningen.

Rubiales har stängts av i 90 dagar av Fifa. Omkring 80 spelare har gått ut i strejk och spanska förbundet har krävt att han avgår från sin post.

KLIPP: Janne Andersson fördömer Rubiales

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör när Janne Andersson fördömer Luis Rubiales. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.