Frida Östberg och Hedvig Lindahl. Foto: Bildbyrån

Frida Östberg om Lindahls övergång: ”En av Europas finaste klubbar”

Publicerad

Hedvig Lindahl är klar för en av världens bästa klubbar, Wolfsburg. SVT Sports expert Frida Östberg är glad för Lindahls skull:
– Hedvig är en riktigt bra målvakt speciellt om hon får vara i en bra träningsmiljö och får bra matchning som i Wolfsburg.

Den svenska bronshjälten Hedvig Lindahl har nu avslöjat vilken klubb hon kommer spela i nästa år, Wolfsburg. Det tyska jätten har vunnit ligan tre år i rad och vann Champions League senast 2013/14.

SVT Sports expert Frida Östberg men att klubben passar perfekt för Lindahl:

– Hedvig kommer absolut ha användning för sitt offensiva spel i Wolfsburg med sina långa utkast och utsparkar i ett omställningslag som Wolfsburg är.

Hon fortsätter:

– Supergrattis till Hedvig. För mig är Wolfsburg en av Europas finaste klubbar och man jobbar verkligen seriöst med bra förutsättningar. De finns även väldigt mycket bra spelare som Pernille Harder och Fridolina Rolfö som värvades i sommar.

Chelsea satsade på en yngre målvakt

– Hedvig har ju varit en världsmålvakt länge. Sen tog Chelsea ett långsiktigt, taktiskt beslut att spela en yngre målvakt. Hedvig har alltid haft en hög nivå och hon har lyckats leverera i landslaget trots begränsad speltid i klubblaget.

Annars har Wolfburg varit klubbadress för den svenska mittbacksgeneralen Nilla Fischers från 2014 tilils iår när hon återvände till svensk fotboll och Linköping.

Frida Östberg tror att flytten till Tyskland kan göra Lindahl till en ännu bättre målvakt:

– Hedvig är en riktigt bra målvakt speciellt om hon får vara i en bra träningsmiljö och får bra matchning som i Wolfsburg. Jag kan tycka att hon är lite ojämn i VM, men hon gör matchavgörande insatser ändå. I sina bästa stunder hon är en världsmålvakt, säger Östberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer