Frida Östberg om Rosengård: ”Väldigt tunn trupp”

Uppdaterad
Publicerad

Den damallsvenska premiäromgången är färdigspelad.

Och redan under den första omgången fick Rosengård problem med det som det har varnats för: Deras tunna trupp.

– Det är deras stora svaghet, säger Frida Östberg.

Det har inför den damallsvenska starten pratats mycket om det tuffa spelschemat, och de tunna trupperna som många klubbar har.

Guldfavoriten FC Rosengård är inget undantag. Och redan i premiären, i går mot Vittsjö, drabbades laget av en skada. En knapp kvart in i den andra halvleken tvingades nämligen danskan Sofie Svava kliva av då hon trampade snett.  Och anfallsstjärnan Jelena Cankovic klev av i slutminuterna med känning i en fot. Dessutom spelade Caroline Seger bara 20 minuter då hon inte är fulltränad.

– Det är en väldigt tunn trupp och det är ju deras stora svaghet. Caroline Seger är seriens mest värdefulla spelare och Jelena Cankovic är kanske ligans bästa spelare. De här två spelarna måste vara skadefria. I går kliver Jelena av för att hon har ont i en fot, Sofie Svava kliver också av. Det här är ju sårbart för Rosengård, så det tror jag kan bli deras största utmaning, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.