Frida Östberg: ”Överraskat och imponerat mest på mig”

Uppdaterad
Publicerad

Piteå är svenska mästare 2018 – ett lag som både överraskat och imponerat på SVT Sports expert Frida Östberg.

– Man har en konkurrenssituation i laget och kan balansera laget efter status på spelarna, säger Östberg.

Vilt jubel utbröt när det stod klart att Piteå, som besegrade Växjö med 5-1, är svenska mästare för första gången i klubbens historia. När Göteborg satte 4-2 mot Rosengård var det definitivt klart vart guldet skulle hamna.

– Det är otroligt, just med den här säsongen som man gör. Man har den här starten där Josefin Johansson faller bort och får barn här under hösten. Men man visar det här arbetet man gör med de yngre spelarna att det är en skola och handlar om att ta nästa steg. Josefin Johansson är tryggheten i laget men då kliver andra spelare fram, säger SVT Sports expert Frida Östberg.

Hon hyllar några spelare lite extra.

– Nina Jakobsson och Ronja Aronsson levererar och Madelen Janogy, ja många spelare. Att man har den här konkurrenssituationen och kan balansera laget efter status på spelare. Full respekt till Piteå som är det lag som överraskat och imponerat mest på mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.