Fridolina Rolfö känner stor spelglädje just nu. Foto: Bildbyrån

Fridolina Rolfö: ”Den spelglädje jag känner just nu är enorm”

Uppdaterad
Publicerad

Att möta Tyskland är alltid speciellt för de svenska spelarna.

Och efter den svenska segern i det senaste mötet, VM-kvarten i fjol, känner mångåriga Tysklandsproffset Fridolina Rolfö att hennes klubbkamrater i Wolfsburg har än större respekt för Blågult.

– De var besvikna långt efter. En sån känsla tror jag att man tar med sig, säger hon till SVT Sport.

Fridolina Rolfö var en av Sveriges allra bästa spelare under den framgångsrika VM-resan, men hon tvingades lämna mästerskapet med en fotskada. 

I ett längre möte med SVT Sport inför Sveriges premiärmatch i årets Algarve Cup, berättar Rolfö om de tuffa tiderna med många motgångar och skador som hon krigat sig igenom. Och både hur hon rent konkret hanterat det, och landat starkare.

Damlandslaget i fotboll

– Mitt självförtroende är det som stärkts allra mest under min tid i Tyskland. Jag tror verkligen inte att jag hade haft den här starka tron på mig själv om jag inte hade gått igenom allt det här.

Matchen sänds i SVT

Rolfö beskriver sin enorma kärlek till fotbollen och berättar vad ett lyckosamt OS framförallt skulle betyda. Och ser efter en skadefri period fram emot att få mycket speltid och bidra med sina spetskvalitéer både i klubblag och landslag.

– Den spelglädje jag känner just nu är enorm.

SVT sänder Sverige-Tyskland ikväll med start 17.20 i SVT1.

Se hela mötet med Fridolina Rolfö här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet