Caroline Seger och Linda Sembrant. Foto: SVT/BILDBYRÅN

Sembrant stoppades av Corona – nu stöttas hon av lagkamraterna

Uppdaterad
Publicerad
Linda Sembrant var på väg till Portugal och Algarve Cup när hon fick beskedet av landslagsledningen att hon inte fick åka på grund av oro för Coronaviruset. Nu stöttas hon av landslagskollegorna.
– Otroligt tråkigt för gruppen och Linda såklart, det är ju en spelare som är väldigt viktig för oss, säger Caroline Seger till SVT Sport.

Coronaviruset sprider sig över världen och påverkar så väl människors hälsa som ekonomin och idrottsevenemang. Igår stod det klart att även svenska landslaget i fotboll påverkas – Linda Sembrant, som spelar i Juventus, stoppades på väg till Portugal.

– Otroligt tråkigt för gruppen och Linda såklart, det är ju en spelare som är väldigt viktig för oss och någon som tillför väldigt mycket både på och utanför planen, säger lagkapten Caroline Seger till SVT Sport och fortsätter:

– Men sett till det medicinska så litar man ju väldigt mycket på att de ska ta rätt beslut.

Anfallaren Sofia Jakobsson är inne på samma spår.

– Såklart att det är otroligt tråkigt att vi inte får ha Sembrant här. Men doktorn har tagit ett beslut och det finns såklart en risk.

Italien med tio spelare från Juventus på plats

Förbundskapten Peter Gerhardsson menar att det inte var något lätt beslut att fatta.

– Beslut är svåra att fatta ibland och när det medicinska beslutet kom så stöttade jag det. Precis som de måste stötta mitt beslut om jag gör något byte i 88:e minuten.

Samtidigt har Italien, också på plats i Algarve, tio spelare med i truppen som alla spelar i Sembrants Juventus.

– Vi kan ju bara göra det som är rätt för oss och så får vi hoppas att Italien gör det som är det bästa för alla andra, säger Caroline Seger.

– Det är viktigt att fokusera på rätt saker. Nu är det Tyskland som gäller och skulle vi hamna med Italien senare hinner vi diskutera det, säger Gerhardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer