Inhopparen Fridolina Rolfö nätade efter bara en minut på planen i Bayern Münchens Champions League-kvartsfinal mot Slavia Prag. Foto: TT

Rolfös lyckade inhopp – målskytt direkt

Fridolina Rolfö behövde bara en dryg minut på planen innan hon hade gjort mål för sitt Bayern München i Champions League-kvartsfinalen mot Slavia Prag. Målet betydde 1-0 i matchen som slutade 1-1. Ett viktigt bortamål inför returen.

Fridolina Rolfö visar fin form inför landskamperna mot Tyskland och Österrike i april. Hennes Bayern München gästade Slavia Prag, som slog ut FC Rosengård ur turneringen, i det första kvartsfinalmötet i Champions League. Och lagens enda svenska, hade en av huvudrollerna.

Anfallaren kom in i den 60:e minuten och ställning 0-0. Och bara en minut senare hade hon gjort matchens första mål.

Efter ett högerinlägg från Lina Magull dök Rolfö upp vid den bortre stolpen och rakade in bollen. Målet var hennes första mål på tredje Champions League-matchen för säsongen.

Drygt tio minuter senare kvitterade Slavia Prag när Katerina Svitkova fick till en riktig drömträff från 30 meter som satt i det högra krysset fram till 1-1, vilket även blev slutresultatet.

Rolfö, som inte var med i Algarve Cup, blev i går uttagen i Peter Gerhardssons landslagstrupp till matcherna mot Tyskland och Österrike.

– Skönt att ha henne tillbaka. Hon har varit i oerhört bra form i Bayern München så det känns som att det var bra att hon stod över Algarve för att träna upp sig igen på ett bra sätt. Så här pigg som hon har sett ut nu var det länge sedan jag såg henne, sade Gerhardsson på gårdagens presskonferens.

Matchen i Prag sågs av 6822 åskådare, publikrekord för en Champions League-match för damer i Tjeckien.