Gjorde succé mot gamla klubben: ”Mycket känslor”

Ettan kom, tvåan kom – och till slut vann Kristianstad den damallsvenska premiären med 4-0.

Nykomlingen Kalmar hade inte mycket att sätta emot nere i Skåne.

Där släkten visade sig vara värst.

Kristianstad slutade på tredje plats i ligan i fjol och har höga ambitioner även i år.

Och tränaren Elisabet Gunnarsdottir hade mycket att glädja sig åt i premiären hemma mot Kalmar.

Ledning med 2-0 i paus blev 3-0 i början av andra halvlek, och med en halvtimme kvar av ordinarie tid tryckte Kristianstads Tabby Tindell – tidigare i Kalmar – in sitt andra mål för dagen fram till 4-0.

”En stor dag”

– En bra dag, helt klart. Det var en stor dag för mig, mycket känslor, säger amerikanskan till Viaplay.

– Vi tog med oss energin ut från omklädningsrummet och var väldigt fokuserade på att göra en bra premiär, fortsätter hon.

Kalmar får ladda om inför nästa match mot AIK på fredag.

– Vi blev så tillbakapressade att vi inte fick till något spel. Kristianstad är duktiga, säger mittfältaren Wilma Finnman till Viaplay.

Fjolårsfemman Vittsjö lyckades få med sig en poäng i premiären borta mot Linköping – 1-1 – trots ett rött kort på Nellie Persson i den 62:a minuten. Tolv minuter efter utvisningen kvitterade Linda Sällström för gästerna och räddade oavgjort.

KLIPP: Drömträff när AIK vann damallsvenska premiären