Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mervan Celik. Foto: Bildbyrån.

Gais vidare i Svenska cupen – slog ut allsvenskt lag

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett sanslöst drama i kvalet till Svenska cupen mellan Gais och Värnamo.

Gais kvitterade först till 1-1 på straff i 95:e minuten, och skulle sedan vinna efter förlängning med 3-1.

Efter 85 mållösa minuter skulle Allsvenska Värnamo till slut få hål på division 1-laget Gais. Marcus Antonsson fick chans från straffpunkten, och satte bollen långt ned till vänster. Ett mål som kändes som ett avgörande mål, men på tilläggstid skulle även Gais få straff.

KLIPP: Här skjuter Mervan Celik matchen till förlängning på straff

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

En lugn och säker Mervan Celik gjorde vad han skulle, och kvitterade. Trodde han i varje fall. Domaren blåste för en Gaisspelare som rusat in i straffområdet innan straffen slogs, och Celik fick ett nytt försök. Det störde inte Celik som än en gång skulle näta, och den här gången kom målet upp på tavlan. 95 minuter stod det på klockan då, och domaren blåste av direkt efter avspark vilket innebar förlängning.

En förlängning som även den blev dramatisk. Först skulle Värnamo dra på sig ett rött kort, och med 13 minuter kvar av förlängningen kom ett förlösande mål. Efter en hörna blev det en rörig situation framför mål där Michael Kargbo, som har ett förflutet i just Värnamo, kunde sätta 2-1 från nära håll.

Målet blev matchavgörande. Gais vann matchen med 3-1 och är därmed klart för gruppspel i Svenska cupen.

Svenska cupen herrar

GAIS

3 - 1

1-1 (Fulltid)

IFK Värnamo

Gamla Ullevi, Göteborg
Domare: Fredrik Oppong

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.