Gefle åker ur superettan efter blytung förlust

Gefle rasar i seriesystemet. Efter förlust med 4-0 i måstematchen mot Degerfors står det klart att det tidigare allsvenska laget nu även ramlar ur superettan.

När Gefle 2016 degraderades var det slutet på en tolvårig sejour i Allsvenskan. Men efter bara två år i superettan faller klubben ner ytterligare ett steg i seriesystemet.

”Gefle IF FF spelar under 2019 i division 1. Vi hämtar ny kraft och kommer tillbaka. Vi har gjort det förut och vi kommer göra det igen” skriver klubben på sitt twitterkonto.

Gefle IF

Gefle var piskat att vinna borta mot Degerfors för att hålla drömmen om superettan vid liv. I stället blev det platt fall på Stora Valla. Degerfors tog ledningen redan efter 16 minuter. När Erik Björndahl utökade ledningen på straff i slutet av första halvlek var uppförsbacken mycket brant för Gefle.

”Är mest tomt”

Jacob Ortmarks friläge i den 62:a minuten var Gefles bästa chans men Ismael Diawara i Degerforsmålet lät sig inte överlistas. I den desperata jakten på reducering blottade sig gästerna dessutom bakåt och släppte in ytterligare två mål.

I och med förlusten står det klart: 2019 återfinns laget i division 1.

– Det har varit bättre. Det är mest tomt för tillfället. Det fanns en liten chans som vi hade möjlighet att ta, men vi orkade inte riktigt och nu är den borta. Det känns jävligt jobbigt att det tog slut idag, säger tränaren Marcus Bengtsson till Gefle Dagblad.