Gemensamma medaljbesvikelsen: ”Svenskorna känner nog samma”

Uppdaterad
Publicerad

Teagan Micah var med och tog sitt Australien till bronsmatch på Tokyo-OS – men där blev det förlust.

En stor besvikelse, förklarar hon.

– Svenskorna känner nog samma om att komma så nära och inte få med sig guldmedaljen, säger hon till SVT Sport.

För kaffedrickaren Teagan Micah betydde den svenska fikakulturen mycket i valet att skriva på för FC Rosengård. Och drycken är ett sätt för henne att hålla sig pigg nu när hon är mitt uppe i att anpassa sig till den svenska tiden efter de olympiska spelen.

På OS blev det som bekant uttåg mot Sverige i semifinal – och efter mästerskapet har hon och svenskorna liknande känslor.

– Det är en stor besvikelse över att komma så nära men inte få med sig en medalj. Svenskorna känner nog samma om att komma så nära och inte få med sig guldmedaljen, säger Micah.

På dagens träning saknades Hanna Bennison, men de två andra OS-silvermedaljörerna, Caroline Seger och Olivia Schough, fanns med. Två viktiga pjäser som behöver stöttas, enligt Fiona Brown.

– Jag tror inte att de förstår hur mycket de betyder för laget. När man har Caroline Seger där som lagkapten, det gör så mycket. Men de behöver stöd också.

Se inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.