Sveriges plan inför ett straffdrama: ”Vi har filmat allt”

Publicerad

Norge tog sig vidare till VM-kvartsfinal efter en jätterysare i går.
Och Sverige är också redo inför ett eventuellt straffdrama mot Kanada.
– Vi tränade på det i dag och filmade allting så vi kommer att kunna kolla och välja ut straffskyttarna, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Lördagens dramatiska åttondelsfinal mellan Norge och Australien kunde avgöras först efter straffar. Där blev pressen för stor på de australiska spelarna som bommade sina två första straffar, bland annat efter en jättemiss av skyttedrottningen Sam Kerr.

Om morgondagens åttondel mot Kanada skulle avgöras på straffar så är Sverige redo, enligt förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

– Det är först nu när vi nått en åttondel som straffar blir aktuellt och självklart har vi förberett oss för det. Vi tränade på det i dag och filmade allting så vi kommer att kunna kolla i efterhand och välja ut straffskyttarna, säger han under söndagens presskonferens.

– Först och främst handlar det om vilka spelare som i så fall är på planen efter 120 minuter. Men vi har pratat om detta och det fanns några som var riktigt bra så vi kommer att hitta fem spelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer