Foto: Bildbyrån

Seger ryter ifrån mot publikkritiken: ”Fokus på fel saker”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbolls-VM har inte varit någon publiksuccé hittills jämfört med tidigare mästerskap.

Men när Caroline Seger fick frågan om varför VM inte har varit någon folkfest så röt hon ifrån.

– Jag tycker att det blir fokus på fel saker. Jag har upplevt VM som jättepositivt sett till den vägen som damfotbollen har vandrat, säger hon.

I början av mästerskapet gick Fifa ut och backade efter sina överdrivna uppgifter kring biljettförsäljningen. En sammanställning över publiksiffrorna som SVT Sport gjorde efter två omgångar visade också att VM i Frankrike hade det lägsta publiksnittet av 2010-talets fotbolls-VM.

Samtidigt har mästerskapet varit en tittarsuccé rent tv-mässigt, med nya rekord i bland annat Storbritannien och Frankrike.

Under söndagens presskonferens fick Caroline Seger frågan om hur det känns att VM inte har varit någon fest på läktarhåll.

– Det är lite tråkigt när man säger att det inte har varit mycket folk. Som spelare har jag upplevt detta som jättepositivt i alla matcher vi har spelat. Det kanske inte var jättemycket folk på Thailandsmatchen, men 10 000 är ändå mycket där jag kommer ifrån och där jag har varit, säger Seger och fortsätter:

Tittar man på vägen som damfotbollen har vandrat så håller Seger inte med om bilden att VM inte har varit en publikfest.

– Det är lätt att fokusera på det negativa, men att 2000 svenskar tar sig till Frankrike för att titta på damlandslaget, det är historiskt för mig.

”Jättestor skillnad”

Lagkaptenen hoppas också att Sverige går långt i VM och att det ger ringar på vattnet hemma i Sverige.

– Jag tror att det är jättestor skillnad på att åka ut i morgon kontra att gå vidare. Intresset blir alltid större så fort Sverige går långt i turneringar. Vilken sport det än är så hakar Sverige på.

– Vi spelar för så mycket mer än bara en plats i en kvartsfinal. Vi spelar för alla flickor som drömmer om att bli någonting i framtiden. Går vi långt så händer det grejer i Sverige, säger Caroline Seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.