Glas: ”Skrev till henne att vi är frenemies nu”

Publicerad

Sverige mot Kanada i åttondelsfinal i Paris.
Men också PSG:s Hanna Glas mot lagkamraterna Jordyn Huitema och Ashley Lawrence.
– Jag skrev till Jordyn i dag att vi är ”frenemies” nu, säger Glas till SVT Sport.

När Sverige ställs mot Kanada möts också Paris Saint-Germains tre lagkamrater Hanna Glas, Jordyn Huitema och Ashley Lawrence.

Matchen spelas på Parc des Princes inte långt ifrån där medelpadingen nu bor.

– Jag brukar faktiskt vara ute och gå eller jogga här nedanför. Pappa bor i min lägenhet nu och det tar cirka 25 minuter att promenera hit så det är väldigt nära, säger Glas efter lördagens träningspass.

– Det här känns verkligen som hemma. Det är lite speciellt.

”Smälla på ordentligt”

Extra prestigefyllt blir förstås matchen i matchen mot lagkamraterna i PSG.

Och psykningarna har redan börjat.

– Jag har inte hunnit prata så mycket med Ashley, men jag ska skriva till henne i dag har jag tänkt. Till Jordyn skrev jag att vi är ”frenemies” nu och hon är också redo inför matchen. Det var lite med glimten i ögat och det ska bli kul att träffa dem igen, säger försvararen.

Uttrycket ”frenemy” är en blandning av engelskans ”friend” och ”enemy” och syftar på en person som är dels en vän, dels en konkurrent.

En nyckel till blågult avancemang blir att stoppa Kanadas storstjärna Christine Sinclair som har gjort makalösa 182 landslagsmål i karriären, två bakom världsrekordhållaren Abby Wambach från USA.

– Det är en fantastiskt duktig spelare och det handlar om att inte ge henne så mycket tid. Kanske måste vi smälla på ordentligt och få respekt, säger Glas.

Glas: ”Känns verkligen som hemma”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer