Foto: Bildbyrån

Fifa backar om VM-intresset – knappt en fjärdedel av matcherna utsålda

Publicerad

För en månad sedan skrev Fifa att det var svårt att få biljetter till VM i Frankrike och att 20 av 52 matcher redan var utsålda.
Nu backar organisationen och ändrar siffran till 14.
– Jag och min familj såg fram emot VM, men ändrade oss när vi läste att vi sannolikt inte skulle få biljetter, säger engelska supportern Sean Cottrell enligt AP.

Trots Fifas tidigare besked kring biljettförsäljningen är alltså knappt en fjärdedel av matcherna utsålda. Detta erkände Fifa under tisdagen, en månad efter att de meddelat fansen att ”det forfarande går att köpa biljetter till ett fåtal matcher”.

Av de nio matcherna som spelats under turneringens fyra första dagar var till exempel två av matcherna slutsålda: Frankrikes VM-premiär mot Sydkorea i Paris och Brasiliens seger mot Jamaica i Grenoble.

Fifa har nu gett nyhetsbyrån AP de korrekta siffrorna för biljettförsäljningen, men har inte svarat på frågorna varför de på Twitter den 7 maj antydde att biljettillgängligheten var så liten eller varför presidenten Gianni Infantino i förra veckan hävdade att 20 matcher var utsålda.

”Vi ändrade våra planer”

Vissa supportrar slutade att leta efter biljetter när Fifa meddelade att de var svåra att komma över.

– Jag blev imponerad och glad när jag såg att de flesta matcherna var utsålda. Men jag blev också besviken eftersom jag hade hoppats att ta med mig familjen och se några av matcherna, säger engelska supportern Sean Cottrell enligt AP.

– Vi ändrade våra planer när vi läste att vi sannolikt inte skulle få biljetter. Det måste ha blivit något fel i kommunikationen och nu är jag besviken att jag själv inte dubbelkollade uppgifterna.

Enligt Fifa är bland annat de båda semifinalerna och finalen i Lyon utsålda, likaså alla Frankrikes och USA:s matcher i gruppspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer