Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Peter Gerhardssons ord om Luis Rubiales. Foto: Bildbyrån

Peter Gerhardsson om Luis Rubiales: ”Totalt oacceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter VM-finalen kysste det spanska fotbollsförbundets ordförande Luis Rubiales stjärnspelaren Jennifer Hermoso på munnen. Det ledde till att han i söndags avgick från sin post. Nu uttalar sig Peter Gerhardsson om skandalen.

– Det är väldigt tråkigt för fotbollen, säger den svenska förbundskaptenen.

Det har varit väldigt stormigt i det spanska förbundet sedan den så kallade skandalkyssen efter VM-finalen. Det ledde alltså till att Luis Rubiales avgick.

Peter Gerhardsson tycker att det är tråkigt att så mycket fokus har hamnat där efter mästerskapet.

– Vi vill egentligen fokusera på fotbollsdelen. Här blir det något helt annat som tar både tid och kraft från allt det andra. Det är ett stort intresse för damfotbollen och så blir det fokus på någonting annat. Sen vet man ju att det var en konkret händelse som skapade det här som är totalt oacceptabelt, säger han enligt Expressen och fortsätter:

– Det var så många andra positiva grejer som hände under VM och sen händer det här, vilket naturligtvis måste tas upp och tas tag i men det är väldigt tråkigt för fotbollen.

Spanien och Sverige möts redan fredagen den 22 september i Nations League och den matchen sänds i SVT.

KLIPP: Detta har hänt i spanska kysskandalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rubiales utreds nu för övergrepp. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.