Nannskog om Sveriges motståndare: ”Tror vi knäcker nöten”

Uppdaterad
Publicerad

Brasilien, Schweiz och Serbien var alla tänkbara motståndare för Sverige i åttondelen.

Nu blir det Schweiz – något som gläder SVT Sports expert Daniel Nannskog.

– Jag är positiv och tror att vi kommer knäcka den nöten, säger han.

Eftersom Brasilien besegrade Serbien med 2-0 och Schweiz bara fick 2-2 mot Costa Rica slutar Schweiz tvåa i grupp E och möter Sverige i tisdagens åttondelsfinal.

– Det är bra. Vi kunde ju fått Brasilien som hade varit en riktig mardrömsmotståndare med all den teknik och briljans som finns i laget. Schweiz är organiserat och man vet vad man får, jag tror att det passar Sverige, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Nannskog varnar dock för ett par spelare i det schweiziska laget.

– Shaqiri är deras pådrivare och en viktig spelare. Honom kommer vi behöva få ur spel och ligga tätt på. Dzemaili i offensiven måste man se upp med och sedan deras anfallare Seferovic som är bra på att kombinera och sticka i djupled, han måste Granqvist och Lindelöf se upp med. Men jag tror att Sverige kommer att vara bra pålästa.

– Men jag är positiv och tror att vi kommer knäcka nöten.

Schweiz kommer att sakna Lichtsteiner som drog på sig en varning mot Costa Rica. I det svenska laget kommer Sebastian Larsson att saknas av samma anledning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.