Joe Corona med Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Gif Sundsvall förstärker – Corona klar för klubben

Uppdaterad
Publicerad

Gif Sundsvall förstärker.

Klubben lånar in landslagsmeriterade amerikanen, Joe Corona, från MLS.

– Med Joe Corona får vi in kvalitéer i mittfältspositionen som ger laget fin balans och bättre förutsättningar till prestationer allsvenskan, säger sportchef Urban Hagblom.

SVT Sport har tidigare rapporterat om att Gif Sundsvall varit nära en värvning av Joe Corona, 31. Nu är värvningen officiell. Under tisdagskvällen meddelade klubben att man lånar in den landslagsmeriterade amerikanen för säsongen 2022.

– Det är med stor glädje vi lyckats hitta en mycket bra lösning med Houston Dynamo och Joe Corona för säsongen 2022. Med Joe Corona får vi in kvalitéer i mittfältspositionen som ger laget fin balans och bättre förutsättningar till prestationer allsvenskan, säger sportchef Urban Hagblom.

Tidigare lagkamrat med Zlatan

Den välmeriterade mittfältaren har bland annat representerat mexikanska Club America. Mellan 2019-2020 spelade han i LA Galaxy, där han under sitt första år var lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic.

31-åringen står noterad för 23 landskamper för USA och väntas flyga till Sundsvall från Kalifornien under morgondagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.