Foto: Bildbyrån

Gigović tränar med Helsingborg: ”Jätteintresserade av en lösning”

Uppdaterad
Publicerad

U21-landslagsmannen Armin Gigović, 19, är ytterligare en spelare som har lämnat Ryssland.

Nu meddelar Helsingborg att han tränar med klubben.

– Men Gigović vet att om han är intresserad av att spela i Helsinborgs IF så är vi jätteintresserade av att hitta en lösning, säger sportchefen Andreas Granqvist till SVT Sport.

Landslagsstjärnan Viktor Claesson, kontrakterad av Krasnodar, tränar med Värnamo. Dennis Hadzikadunic har lämnat ryska Rostov på lån till Malmö FF. Nu är nästa svensk eventuellt på väg in i svensk fotboll.

Armin Gigović, som tillhör Rostov, tränar med Helsingborg. Det meddelar klubben på sin Twitter. Sportchefen Andreas Granqvist är öppen för en värvning av spelaren.

– Han kommer träna med oss nu fram över och sen kommer vi att ha en dialog. Men Gigović vet att om han är intresserad av att spela i Helsinborgs IF så är vi jätteintresserade av att hitta en lösning. Vi får se vad som händer, säger Granqvist till SVT Sport.

Gigović landade nyligen i Sverige och har haft lite ledigt innan träningsstarten.

– Han har haft en jättefin utveckling sedan han lämnade oss. Han har gjort det jättebra i Rostov och i U21-landslaget. Det är kul att se att vi har killar härifrån som gör det bra.

Granqvist befinner sig just nu på sportchefsmöte i Stockholm och ska prata mer med Gigović när han reser hem till Helsingborg.

19-åringen tillhörde Helsingborg mellan 2019-2020 och har spelat i Rostov sedan årsskiftet 2020/2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.