• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Seda Haksabanovic och Dennis Hadzikadunic lämnar Ryssland. Foto: Bildbyrån

Sead Haksabanovic och Dennis Hadzikadunic lämnar Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

22-årige Sead Haksabanovic lämnar sitt ryska fotbollslag Rubin Kazan – åtminstone tillfälligt.

Även Dennis Hadzikadunic lämnar ryska ligan.

Han är klar för Malmö FF på ett säsongslångt lån.

Victor Claesson (Krasnodar) och Axel Björnström (Arsenal Tula) har tidigare valt att lämna sina ryska klubbar efter Rysslands invasion av Ukraina.

Björnström är klar för AIK och nu är även Dennis Hadzikadunic klar för allsvenskan. Mittbacken, som spelar landslagsfotboll för Bosnien, lämnar ryska Rostov för Malmö FF på ett säsongslångt lån.

– Det har varit lärorikt att känna på nivån utomlands. Den lärdomen tar jag med mig vart jag än går. Jag hoppas att kunna bidra till att vi vinner mästerskap och tar oss ut i Europa, säger Hadzikadunic, som är fostrad i Malmö, i ett pressmeddelande.

Haksabanovic lämnar

Även mittfältaren Sead Haksabanovic lämnar Ryssland, bekräftar han för Expressen.

– Nu vill jag först komma hem till familjen och nära och kära. Dom betyder mest för mig. Jag vill vila upp mig mentalt i några dagar. Jag känner att jag behöver det och att familjen också behöver mig. Sedan får vi se vad framtiden har att utvisa, säger han till tidningen.

Spelade i Norrköping förut

Haksabanovic, som anslöt till den ryska klubben Rubin Kazan inför säsongen, avslöjar inte vart han vill härnäst utan säger bara att hans agent sköter anbuden. Enligt överenskommelsen mellan det internationella fotbollsförbundet (Fifa) och spelarfacket Fifpro har utländska spelare i ryska klubbar möjlighet att pausa sina kontrakt fram till den 30 juni, men bör efter det återvända.

Haksabanovic spelade för Norrköping säsongen 2019-2021.

ARKIV: Haksabanovic i serien Allsvenska Stjärnan (5 juni 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.