Foto: TT

Glädjande beskedet: Emma Berglund snart tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Göteborgs Emma Berglund bara åkt på en lättare muskelbristning.

Försvararen kan därmed vara tillbaka om drygt tre veckor, berättar klubbens pressansvarige Tore Lund för SVT Sport.

Efter en kvarts spel tvingades Emma Berglund utgå skadad i det damallsvenska mötet med Eskilstuna. Den landslagsmeriterade 31-åringen fick en känning i vaden och hennes klubblag Göteborg FC misstänkte en muskelbristning.

Nu bekräftar klubben att det rör sig om den lättare sorten och stjärnan slipper operation.

– Hon har genomgått en magnetröntgen och den visar en lättare muskelbristning i vaden. Prognosen är att hon är tillbaka om tre veckor, säger Tore Lund, som är pressansvarig i Göteborg, till SVT Sport.

Beskedet är välkommet eftersom laget har ett antal långtidsavbräck. Bland andra ordinarie lagkaptenen Beata Kollmats med en korsbandsskada och Elin Rubensson som är gravid. Men trots detta är känslan positiv inför lagets match mot Växjö på fredag.

– Det är en positiv känsla i truppen, säger Tore Lund.

Trots att Emma Berglunds skadeprognos gör att hon missar matchen, ser hon positivt på beskedet.

– Det kunde vara värre. Nu ska jag sköta min rehab och räknar med att vara tillbaka om två till tre veckor, säger hon i klubbens pressmeddelande.

KLIPP: Se Kopparbergs/Göteborgs kapten Emma Berglund tvingas kliva av (4 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.