Kosovare Asllani. Foto: Bildbyrån

Glädjebeskedet: Asllani i spel inför VM-kval

Uppdaterad
Publicerad

Här kommer ett positivt och lugnande besked till förbundskaptenen Peter Gerhardsson inför nästa veckas VM-kval: landslagsstjärnan Kosovare Asllani fick en halvtimmes spel i La Liga-matchen med Real Madrid.

Asllani har inte spelat på tre veckor på grund av en skada, och missade i veckan Champions League-kvartsfinalen på Camp Nou, mot Barcelona, inför drygt 91 000 åskådare.

Men till söndagens spanska ligamatch mot Sporting de Huelva fanns Asllani med på bänken. Och i den 62:a minuten byttes hon in. Det blev dock förlust för Asllanis Real Madrid.

Sporting de Huelva, som försöker ta sig bort från bottenstriden, vann med 3–1 efter hattrick av Ana Marcos Moral.

Blev uttagen

Den svenska mittfälts- och anfallsspelaren har haft stora skadebekymmer den senaste tiden. Hon missade stora delar av höstsäsongen på grund av en knäskada. Och i början av året var det ljumsken som spökade.

Gerhardsson tog ut Asllani till VM-kvalet, trots den osäkra statusen.

– Hon är uttagen för att hon ska kunna vara spelbar hos oss, så mycket kan jag säga.

Sverige möter Georgien, borta, på torsdag och sedan Irland hemma fem dagar senare i kvalet till VM i Australien och Nya Zeeland.

ARKIV: Gerhardsson: ”Kommer kunna vara spelbar” (28 mars 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.