Foto: Bildbyrån

Glas inför Champions League-semin: ”Blir nog en väldigt tajt match”

Uppdaterad
Publicerad

Bayern München toppar den tyska ligan och Chelsea den engelska.

På söndag möts de i semifinal i Champions League.

– Jag tror att vi är ganska jämna. Det blir nog en väldigt tajt match, säger Bayern Münchens svenska försvarare Hanna Glas till SVT Sport.

Tyska Bayern München tog sig enkelt vidare till semfinal i Champions League efter totalt 4-0 i kvartsfinalen mot Rosengård.

Nu väntar betydligt tuffare motstånd för svenska duon Hanna Glas och Amanda Ilested som ställs mot Chelsea.

Den engelska klubben slog ut storlaget Wolfsburg med hela 5-1 i kvartsfinal och leder dessutom ligan.

– Det tror jag kan vara en liten fördel, att vi har fått känna på tyskt motstånd, säger Chelseas Magdalena Eriksson till SVT Sport.

Eriksson: Häftig uppgift

På söndag spelas det första semifinalmötet i bäst av två.

– Det ska bli jättekul att möta ett engelskt lag, det var länge sedan. De slog ut Wolfsburg som också är ett oerhört starkt lag så det kommer bli en väldigt tuff match, säger Bayern Münchens Hanna Glas till SVT Sport.

Hur står ni er som lag mot Chelsea?

– Svårt att säga. Jag tror att det blir ganska jämnt. Jag tror att det blir en väldigt tajt match.

Magdalena Eriksson beskriver matchen som en häftig uppgift.

– Det är ett otroligt bra lag som har gått som tåget i ligan. De släpper inte till mycket och har två bra svenska försvarsspelare som gör det väldigt bra. Så det ska bli en otroligt häftig uppgift, säger hon.

Finalen spelas i Sverige

Varken Bayern München eller Chelsea, där svenska trion Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Zećira Mušović spelar, har nått Champions League-final förut.

För 27-åriga Glas skulle det vara en dröm som går i uppfyllelse.

– Det är ju det jag drömt om hela min karriär och det är det jag jobbar för varje dag. Att det dessutom är i Sverige i år, då känns det lite extra. Så det är verkligen en dröm jag har.

Finalen spelas på Gamla Ullevi i Göteborg den 16 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.