Barcelona gick vidare med totalt 4-2 över två matcher. Foto: Bildbyrån

Barcelona till semifinal i CL – trots förlust

FC Barcelona är klara för semifinal i Champions League.

Efter att ha förlorat det första mötet med 3-0 var Manchester City tvungna att vända på underläget.

Men matchen slutade ”bara” 2-1 till City och Barcelona är därmed vidare med totalt 4-2.

Barcelona vann det första mötet med klara 3-0 efter mål av Oshoala, Caldentey och Hermoso. Vilket innebar att Manchester City behövde göra minst fyra mål för att ta sig vidare.

Det började bra för Manchester City, som tog ledningen med 1-0 i den 20:e minuten genom Janine Beckie. City-anfallaren slog in en retur efter en hörna.

Ett resultat som stod sig till halvtid.

I den andra halvleken skapade Barcelona en mängd chanser utan att hitta nätet. Det ändrades i den 59:e minuten.

Efter ett fint inspel snett inåt bakåt kunde Asisat Oshoala enkelt slå in 1-1 till bortalaget.

Mindre än tio minuter senare fick City straff. En straff som Samantha Mewis satte dit. Vilket innebar 2-1 för hemmalaget.

Det blev också slutresultatet. Barcelona är därmed vidare till semifinal i Champions League.

ARKIV: Chelsea klart för semifinal i Champions League (31 mars)