Henok Goitom. Foto: Bildbyrån

Goitoms dubbel frälste AIK – slog till på halvvolley

Uppdaterad
Publicerad

Som så många gånger förr var det AIK:s stjärna Henok Goitom som gjorde mål och avgjorde för AIK.

Dubbelt upp dessutom. I den första halvleken via en nick på inlägg från Sebastian Larsson och i den andra efter att ha smällt in en halvvolley. AIK vann med 2-0 mot Örebro.

AIK sätter press på Djurgården och Malmö i toppen av allsvenskan efter en planenlig seger hemma mot Örebro. Tacka lagkapten Henok Goitom för det.

– Vi spelar bättre, skapar lite mer chanser. Får lite bättre tryck på dem, säger Henok Goitom till C More.

Goitom gjorde två mål. Ett i vardera halvlek, där det andra var snyggare än det första.

I den 97:e minuten spelades Goitom fram av den nyss inbytte framlöpande Karol Mets. Goitom tog emot bollen i utkanten av straffområdet, smällde till på halvvolley, och skottet borrade sig in bakom Oscar Jansson i Örebro-målet.

– Jag var inte så delaktig i spelet, men två mål, då får man väl vara lite nöjd i alla fall, forsätter Goitom. –Skönt att göra två mål framåt och hålla nollan.

Segern gör att AIK är tre poäng bakom Djurgården i toppen av tabellen. Dif har dock en match mindre spelad och möter Hammarby i morgon.

Allsvenskan

AIK logo

AIK

2 - 0

Örebro SK logo

Örebro SK

Friends Arena, Solna
Publik: 12427
Domare: Glenn Nyberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.