Lagkapten Tommy Thelin fick dra på sig målvaktshandskarna. Foto: Bildbyrån

J-Södra klarade 1-1 – trots två målvaktskador

Jönköpings Södra klarade 1-1 borta mot IFK Göteborg trots två målvaktsskador. J-Södras lagkapten Tommy Thelin fick agera målvakt de sista minuterna i matchen.

Tidigare under veckan bröts Göteborgs hemmasvit på 39 hemmamatcher utan förlust. Till en början var det Göteborg som förde spelet men redan efter 15 minuters spel var det istället Jönköpings Södra som öppnade målskyttet. Dzenis Kozica kunde från en ganska fri position i straffområdet sätta 0-1 högt i nät. Göteborgsspelarna ville ha straff då de tyckte att Kozica fick med sig bollen med handen men målet godkändes.

Rieks i ribban

Göteborg var, trots underläget, det bättre laget under första halvlek. Sören Rieks var så när på att kvittera då han hade ett skott utifrån i ribban men Jönköpings ledning höll sig till paus.

Karlsson Lagemyr räddade poäng

Det dröjde inte länge i andra innan Göteborg fick utdelning. Jönköpings Södra slarvade i straffområdet och bollen hamnade vid Patrik Karlsson Lagemyrs fötter som välplacerat gjorde 1-1 i sin första matchen från start för säsongen.

Rieks höll på att fixa tre poäng för Göteborg i den 80:e matchminuten men bollen snuddade över Anton Cajtofts ribba och 1-1 blev slutresultatet på Gamla Ullevi.

Målvaktsproblem

J-södras målvakt Cajtoft tvingades till byte på grund av skada i slutskedet av matchen. Fran Marmolejo ersatte Cajtoft men även han skadade sig vilket resulterade i att J-södras kapten Tommy Thelin fick agera målvakt i slutet.