Rebecka Blomqvist (bilden) gjorde två mål och ett assist när Göteborg utklassade Kalmar. Foto: Bildbyrån

Storseger för Göteborg mot jättejumbon

Göteborg ger inte upp kampen om SM-guldet.

Tabelltrean kontrade sönder jättejumbon Kalmar och vann med 5-1 på hemmaplan.

Göteborg hade som väntat inga problem att avfärda Kalmar. Första målet på Nya Ullevi kom redan i den 15:e minuten. Efter en felpass på mittplan av Kalmar startade Rebecka Blomqvist en kontring. Fri med målvakten Tove Enblom spelade hon fram Julia Zigiotti-Olme till öppet mål och den nyuttagne landslagsspelaren satte 1-0.

Tio minuter senare gjorde Olivia Schough 2-0. Göteborg vände spelet och Schough kunde, med lite tur, skjuta in 2-1 via en motståndare. En riktningsförändring som ställde Enblom i målet.

Kalmars Erin Gunther reducerade några minuter senare. Men närmare än så kom inte smålänningarna, som ligger hjälplöst sist i damallsvenskan på tre ynka poäng.

I stället gjorde Rebecka Blomqvist 3-1 efter en snabb omställning, frispelad av Schough. Pauline Hammarlund nickade in 4-1. Matchens bästa spelare, Rebecka Blomqvist, fastställde slutresultatet med att kontra in 5-1 efter en snygg volleyframspelning på en utspark av Pauline Hammarlund.

Göteborg ligger kvar på tredje plats i damallsvenskan på 38 poäng. Tabelltvåan Rosengård vann mot Vittsjö med 2-1 och har 39 poäng och Piteå besegrade Linköping med 4-2 och har 42 poäng.