Anja Mittag gjorde båda Rosengårds mål. Foto: Bildbyrån

Mittag visade vägen för Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård är inte redo att ge upp i kampen om SM-guldet. I den fjärde sista matchen för säsongen besegrade serietvåan Vittsjö på bortaplan med 2–1.

Det skulle dröja till den andra halvleken innan matchen lossnade på riktigt och det var en väntad målskytt som slog till för Rosengård.

I den 46:e minuten fick Anja Mittag fick bollen till höger om  straffområdet och drog till på volley in förbi Shannon Lynn i Vittsjömålet. Mittags mål innebär att hon återigen leder den damallsvenska skytteligan.

Vittsjö kvitterade genom 18-åriga inhopparen Ebba Hed som nådde högst efter en hörna i den 52:a minuten. Närmare än så kom dock inte hemmalaget.

Tio minuter senare återtog Rosengård ledningen, återigen genom en volleyträff från Mittag.

Rosengård ligger tre poäng bakom serieledande Piteå som vann sin match mot Linköping under eftermiddagen. Det återstår nu tre matcher av säsongens Damallsvenskan.

Damallsvenskan

Vittsjö GIK logo

Vittsjö GIK

1 - 2

FC Rosengård logo

FC Rosengård

Vittsjö IP, Vittsjö
Publik: 602
Domare: Niklas Andersson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.