Rebecka Blomqvist efter sitt avgörande 2-0-mål mot Kristianstad. Foto: Bildbyrån

Tredje raka segern för Göteborg

Rebecka Blomqvist sprang sig fri och rullade in 2-0 förbi en storspelande Brett Maron i Kristianstadsmålet tidigt i andra halvlek. Måldrottningens elfte ligamål fällde avgörandet mot gästerna från Kristianstad och befäster göteborgarnas andraplats i tabellen.

Hemmalaget hade den imponerande målskillnaden 9-0 på sina två senaste matcher. Den formen såg ut att hålla i sig då det enda orosmomentet i förstahalvlek var mittbacken Taylor Leach som utgick skadad.

Elin Rubensson bröt dödläget i en jämn första halvlek med en stenhård straff i krysset. Göteborgs högerback Emma Koivisto fixade straffen när hon nickade över Anna Wellin och sen kolliderade med Kristianstadspelaren. Landslagsmittfältarens andra mål för säsongen, det första kom i den förra omgången.

Helt fri Blomqvist avgjorde

I andra halvlek hittade Beata Kollmats från sin mittbackposition fram till en djupledslöpande Rebecka Blomqvist som hade ren gata mellan mittbackarna och rullade in 2-0. Blomqvist leder nu skytteligan med elva mål, två fler än Rosengårds Lisa-Marie Utland. Blomqvist hade bud på fler mål i matchen men Brett Maron i gästernas mål höll siffrorna nere.

Nigeriansk VM-spelare bäst i Kristianstad

Kristianstad var inte helt utspelade och lyckades hota Loes Geurts i hemmamålet ett par gånger. Närmast var Nigerias VM-anfallare Rita Chikwelu som efter en stark soloaktion avslutade vid stolproten. Men den nederländska målvakten stod för en lysande räddning och kunde hålla sin andra raka nolla.

Göteborg ligger tvåa i tabellen en poäng bakom Rosengård men med en match mer spelad.