Göteborg besegrade fjolårsfinalisten – klart för semi

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgs FC är klart för semifinal i Svenska cupen efter 3–0 hemma mot fjolårsfinalisten Linköping. Göteborg har visat fin form under cupen och lämnar gruppspelet med tre vinster.

Efter en mållös första halvlek där Göteborgs Beata Kollmarts nick i ribban var det närmaste något av lagen kom ett mål, växlades tempot upp direkt i den andra halvleken.

Elin Rubensson öppnade målskyttet för Göteborg med ett vackert skott i bortre krysset i den 51:a minuten. Och det skulle hinna bli två till. Rebecka Blomqvist stod för båda målen, det sista kom i den sjätte tilläggsminuten.

Göteborg går därmed vidare till semifinal med tre raka vinster i bagaget.

Samtliga semifinalister är nu klara. Djurgården blev klara i går och idag slog Kristianstad ut regerande mästaren Rosengård. Svenska mästarna Piteå hade lekstuga och gick vidare till semi efter 7–0 mot Hammarby. Matchlottningen har ännu inte skett.

Svenska cupen damer

Kopparbergs/Göteborg FC

3 - 0

Linköpings FC

Valhalla IP, Göteborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.