Pauline Hammarlund blev tvåmålsskytt mot Uppsala. Foto: TT

Göteborg upp i serieledning efter ny seger

Uppdaterad
Publicerad

Pauline Hammarlund slog till med båda målen i Göteborgs 2-0-segern borta mot Uppsala.

En seger som innebär att laget från västkusten återtar serieledningen i damallsvenskan.

– Det är otroligt skönt med tre poäng efter en svårspelad match, säger Hammarlund till SVT Sport.

Göteborg segertåg rullar vidare och på Studenternas IP behövde laget bara 107 sekunder på sig för att få hål på Uppsala.

Framspelad av Anna Csiki tog Pauline Hammarlund emot bollen strax utanför straffområdet och skruvade vackert in 0-1 bakom en chanslös Emma Holmgren i Uppsala-målet.

Snyggt mål

– Det var skönt att få ett tidigt mål när de ligger så lågt och gör det tajt för oss. Målet är kanske något av de bättre jag gjort, säger Hammarlund till SVT Sport.

Göteborg, som inför matchen fått se sig passerade av FC Rosengård i tabelltoppen, dominerade den första halvleken och hade flera bud på 0-2.

Hemmalaget vaknade först i matchminut 37 då Cornelia Kapocs fick till ett skott som hade borrat sig upp i nättaket om det inte vore för Jennifer Falk i Göteborgs mål.

Hammarlund avgjorde

27-åringen, som debuterade i a-landslaget tidigare i år, bjöd på en kandidat till årets räddning när hon sträckte sig likt en panter i luften och avvärjde det stenhårda skottet till en hörna.

I den andra halvleken slog Pauline Hammarlund till med sitt andra mål i matchen när hon från nära håll lyfte in 2-0 över Holmgren som kom helt på mellanhand i sin utrusning.

Hammarlund, som nu gjort fyra mål den här säsongen, var nöjd efter matchen.

– Det är otroligt skönt med tre poäng efter en svårspelad match. Vi gör det fantastiskt bra, har ett tajt försvar bakåt med fyra hållna nollor i rad nu.  Framåt kan vi variera vårt anfallsspel sett till motståndarna och det är skönt att som forward sätta sina lägen.

Hur farliga blir ni i titelstriden i år?

– Det är klart att vi vill vara med att slåss om medaljerna och vi har som mål att vinna alla matcher. Men det gäller att göra jobbet och ta en match i taget.

Göteborg toppar tabellen en poäng före tvåan FC Rosengård.

OBOS Damallsvenskan

IK Uppsala Fotboll logo

IK Uppsala Fotboll

0 - 2

Kopparbergs/Göteborg FC logo

Kopparbergs/Göteborg FC

Lötens IP, Uppsala
Publik: 0
Domare: Sandra Almkvist

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.