Göteborg vann – leder damallsvenskan

Julia Roddar hade en fin måndagskväll.

Hon gjorde båda målen när Göteborg besegrade Djurgården med 2-0.

– Det var länge sedan jag gjorde två i samma match, säger en lycklig segerskytt till TT.

Göteborg fick en fin start hemma mot Djurgården. I den andra spelminuten nickade Julia Roddar in 1-0 till hemmalaget.

– Jag tänkte, jag har chans att komma före backen. Det var bara att sätta fram huvudet, säger målskytten.

Göteborg fortsatte skapa möjligheter i första halvlek. I halvtid stod det 14-0 i skott.

Djurgården spelade upp sig i andra halvlek. Hannah Wilkinson, som anslöt till Djurgården i juni, fick ett bra läge efter en knapp timmes spel. Hon fick tid på sig i straffområdet och försökte placera in bollen med en yttersida, men Göteborgs målvakt Jennifer Falk räddade.

I stället för en kvittering där tog Göteborg ledningen några minuter senare.

Tavla av Djurgårdens målvakt

Djurgårdens målvakt Kathrine Östergaard Larsen kom fel vid ett inlägg och missade bollen. Roddar fick bollen och var kylig när hon rullade in 2-0.

Resultatet innebär att Göteborg toppar damallsvenskan. Klubben har 13 poäng, lika många som Linköping.