Lotta Ökvist är klar för Göteborg FC. Foto: Bildbyrån

Göteborg värvar från United – försvararen klar

Uppdaterad
Publicerad

Lotta Ökvist är klar för Göteborg FC.

Försvararen kommer närmast från Manchester United.

– Det känns oerhört spännande att komma till svenska mästarna, säger hon till klubbens hemsida.

Det har tidigare ryktas om övergången och under torsdagen presenterade Göteborg FC sitt nyförvärv. Lotta Ökvist har skrivit på ett kontrakt över två år.

– Jag ser fram emot utmaningen att spela i Sveriges bästa lag. Det är ett lag men höga ambitioner som dessutom står för en rolig och attraktiv fotboll. Jag känner att jag utvecklats i Manchester och hoppas kunna ta ännu fler steg framåt i Göteborg, säger hon till klubbens hemsida.

”Följt henne under lång tid”

23-åringen debuterade 2013 i damallsvenskan för Piteå och har även representerat Umeå och Hammarby. 2019 flyttade hon till England för spel i Manchester United men vänder nu hem till svenska mästarna.

– Mina styrkor är en bra vänsterfot, laglojal, hårt arbetande och bra i passningspelet.

Ökvist är klubbens andra nyförvärv sedan SM-guldet och gör sin första träning med laget under dagen.

– Vi har följt henne under lång tid. Hon är på gränsen till landslaget och en mångsidig spelare. Främst är det väl snabbheten, bollsäkerheten och passningsskickligheten man vill lyfta fram, säger tränare Mats Gren till klubbens hemsida.

Göteborg har haft en turbulent tid sedan guldet. Först meddelades att elitlaget skulle läggas ner – men sedan öppnade styrelsen för att laget skulle finnas kvar ändå. Där styrelsen gärna såg ett samarbete med annan herrklubb. BK Häcken har öppnat för ett sådant samarbete och ska rösta om saken den 27 januari.

Men osäkerheten kring laget är inget som stör Ökvist.

– När jag skulle hit så var det Göteborg jag skrev på för, så det blir bra vad som, säger hon till SVT Sport.

KLIPP: Tidslinje: Från guld till nedläggning – och vändningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.