Göteborg stormar mot SM-guld Foto: Bildbyrån

Enkel seger för Göteborg – stormar mot guldet

Göteborg stormar mot guldet.

Två tidiga mål bäddade för segern mot Växjö.

– Det känns jäkligt gött, säger lagkapten Emma Berglund.

Göteborg behövde bara fem minuter innan de tog ledningen borta mot Växjö. En klackpassning inledde den fina spelsekvens, där Rebecka Blomqvist hittade in till Natalia Kuikka, som kunde rulla in 1–0.

Sedan tog det bara åtta minuter innan nästa kom.

Pauline Hammarlund nådde högst på Blomqvists hörna och nickade in 2–0 vid första stolpen.

Tre poäng från SM-guldet

Det såg länge ut som att matchen skulle sluta 2–0, men Julia Zigiotti Olme ville annat. Mittfältaren, nyss hemkommen från EM-kvalmatcherna med landslaget, byttes in med tjugo minuter kvar. I den 86:e minuten drog hon till med ett distinkt skott utanför straffområdet och fastställde slutresultatet till 3–0.

– Vi har pratat om att ta en match i taget, idag var detta vår utmaning och nu blickar vi mot nästa match, säger Göteborgs lagkapten, Emma Berglund, till SVT Sport.

Två omgångar återstår av damallsvenskan där Göteborg är fyra poäng före Rosengård. Laget möter Linköping borta nästa match och kan då säkra klubbens första SM-guld.

– Jag har en go känsla, kan inte klaga efter det här och vi har det i egna händer, säger Berglund.