Emma Berglund missar omstarten med sin nya klubb Göteborg på grund av en lårskada. Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Göteborgs nyförvärv missar omstarten

Uppdaterad
Publicerad

Det var tänkt att Göteborgs stjärnvärvning Emma Berglund skulle debutera för klubben på söndag när damallsvenskan i fotboll startar igen efter VM. Men debuten får vänta eftersom den tidigare PSG-spelaren skadats på träning, rapporterar Göteborgs-Posten.

– För tillfället känns det bra. Jag har börjat med löpning och passningar utan någon känning, sen gäller det väl att skynda långsamt så att det får läka ordentligt. Jag vet bara att det inte blir något spel till helgen, säger hon till SVT Sport.

Berglund har ådragit sig en lårskada och det är oklart hur länge hon blir borta. Helt klart är dock att hon missar matchen mot Vittsjö på söndag.

– Vi har ett fysteam som kan det här mycket bättre än mig, men vad jag fått från dem är att det kan dröja en till två veckor innan hon är spelklar igen, säger Göteborgstränaren Marcus Lantz till tidningen.

Det var i slutet av maj som den 30-åriga mittbacken, med mycket rutin och landslagserfarenhet, skrev på ett kontrakt på två och ett halvt år med Göteborg. Hon kom då närmast från en sejour i franska Paris Saint-Germain.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.