Graham Potter i sin debut för Chelsea. Foto: Bildbyrån

Tung Chelsea-debut för Graham Potter – kryss mot Salzburg

Uppdaterad
Publicerad

Första matchen som ny tränare för Chelsea. Då spelade Graham Potters lag 1-1 mot Salzburg i Champions League – och det engelska storlaget får fortsätta jaga sin första seger.

– Vi är besvikna över resultatet. Jag tyckte killarna gav allt, säger Potter till BT Sport.

För en vecka sedan fick Thomas Tuchel sparken som tränare för Chelsea efter skrällförlusten mot Dinamo Zagreb i Champions League.

Snart stod det klart att tidigare Östersundstränaren Graham Potter, som de senaste åren coachat Brighton, var mannen som skulle ta över. 

I kväll gjorde han debut i CL-matchen mot Salzburg.

Och Potter, som på presskonferensen innan konstaterat att han aldrig tidigare varit tränare i en Champions League-match, sågs vinka till hemmasupportrarna på Stamford Bridge innan avspark.

Chelsea tog ledningen i andra 

Efter en rätt händelselös första halvlek där Chelsea styrt spelet och Mason Mount varit närmast att ge laget ledningen när han smekte stolpen med ett distansskott, blev andra halvlek mer händelserik.  

Bara någon minut in: Mount med ett inlägg i sidled som tog sig förbi en hel Salzburg-backlinje för att sedan landa vid fötterna på Raheem Sterling, som placerade in bollen innanför bortre stolpen. Sterlings 25:e Champions League-mål i karriären. 

Fortsatt utan CL-seger

Men sedan kom kallduschen, när Noah Okafor framspelad av inbytte Adamu satte kvitteringen för Salzburg.  

Efter det pressade Chelsea på rejält – hade bland annat ett skott i ribban – men Potters första match som ny tränare i storlaget går till historien som ett kryss.

Resultatet innebär att Chelsea hittills inte vunnit i Champions League och ligger just nu sist i sin grupp. I nästa match väntar Milan hemma den 5 oktober.

Se Haalands konstmål i Sportnytt – sänkte gamla klubben:

Erling Haalands nya succé – sänkte gamla klubben med konstmål 

UEFA Champions League

Chelsea logo

Chelsea

1 - 1

Red Bull Salzburg logo

Red Bull Salzburg

Stamford Bridge, London
Publik: 38818
Domare: Ivan Kruzliak

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.