Foto: Bildbyrån

Granqvist: Allsvensk start så snabbt som möjligt

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenskan är planerad att starta den 14 juni.

Med eller utan publik? Det kvittar för Andreas Granqvist.

– Att vi ska starta så snabbt som möjligt tror jag att alla är överens om, säger Granqvist till Sydsvenskan.

Svensk fotboll siktar på att dra igång allsvenskan och superettan den 14 juni. En majoritet av klubbarna i allsvenskan tror dock att det blir utan publik, det visar en undersökning som Fotbollskanalen gjort.

Helsingborgs Andreas Granqvist tycker dock att det viktigaste är att allsvenskan kommer igång – med eller utan publik.

– Jag vill spela matcher så snart som möjligt. Jag vill att det ska starta – helst i morgon. Klart att jag helst vill att det ska vara publik, men det är inte mitt eller vårt beslut utan det är framför allt regeringens och förmodligen även Svenska fotbollförbundet och Sef (Svensk elitfotboll), säger han till Sydsvenskan.

”Känner mig fräsch och pigg”

Landslagskaptenen har jobbat hårt i gymmet och medger att det skulle vara speciellt att spela allsvensk fotboll utan publik.

– Det gäller att ha en inre motivation i gruppen att kunna motivera sig på samma nivå som när vi får det otroliga stödet här på Olympia. Det gäller att vi är mentalt förberedda om det blir så.

Helsingborg hoppas kunna trappa upp träningen på fotbollsplanen nästa vecka. Tills dess blir det fortsatt mycket gymträning för 35-årige Granqvist.

– Jag känner mig väldigt, väldigt fräsch och pigg. Det är bra att jag kan jobba hårt i gymmet för att stärka upp det, det kommer som sagt bli mycket matcher sen och inte mycket vila.

KLIPP: Malmö FF:s sportchef: Cupen något att se fram emot

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.