Granqvist kritisk efter försvarsinsatsen: ”Finns lite att titta på”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige släppte in tre mål på fyra skott i 3-3-matchen i EM-kvalet borta mot Norge. Efteråt var lagkapten Andreas Granqvist kritisk till försvarsinsatsen.

– Det är klart att vi har lite att titta på där, säger han till SVT Sport.

Både Victor Nilsson Lindelöf och Mikael Lustig saknades i den svenska startelvan när Sverige tappade 3-2 till 3-3 borta mot Norge i den 96:e minuten.

Och utan två av fyra givna försvarsspelare släppte Sverige in tre mål på endast fyra skott.

EM-kval fotboll

– För egen del känns det lite frustrerande som försvarsspelare. Släppa in tre mål är man inte jätteglad över. Vi får analysera och gå vidare. Men det är ändå en bra start på kvalet med fyra poäng på två matcher. Jag ser positivt på framtiden.

Du känner ändå att det finns en del att gå igenom försvarsmässigt?

– Ja, men jag tror att de har fyra skott på mål och gör tre mål. Det är klart att vi har lite att titta på där. Men det är lite tillfälligheter. Första är offside och på andra tappar vi boll på en onödig position där de får en kontring. De kommer två fria på bortre och jag missbedömer inlägget. Sen är det en hörna där vi varit väldigt starka annars.

– Jag får hoppas att det bara är tillfälligheter i en sådan här match där det är mycket känslor och derby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet